Scroll To Top

MET WIE WIJ WERKEN

wool.jpg

Martine Korevaar

Bedrijfsarts.

Achtergrond

Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik “mensen wilde helpen”. Aanvankelijk had ik het idee dat ik verpleegkundige wilde worden in een ontwikkelingsland, maar toen ik op het vwo goed mee bleek te komen, werd Geneeskunde studeren een reële optie. Na het afronden van mijn vwo in 1990, ben ik gestart aan de Rijksuniversiteit van Groningen en begin 1997 heb ik deze studie "met Lof" af kunnen ronden.

Hierop ben ik klinische ervaring ben gaan opdoen in zowel binnen- als buitenland.

In 1999 werd ik vervolgens gevraagd een tijdelijke vacature bij een arbodienst in te vullen. Dit ging mij erg goed af en gevoelsmatig vielen er allerhande zaken op hun plek. Na nog een periode hierover nagedacht te hebben, besloot ik mij te specialiseren in dit vakgebied. In 2001 kon ik met de opleiding starten en in 2006 ben ik officieel ingeschreven in het RGS als bedrijfsarts.

De volgende aspecten maken voor mij dit vak zo interessant: het werken met mensen, hun gedrag, de patronen die je daarin steeds terug ziet, het vertrouwen wat de mensen mij geven, het samen optrekken en de resultaten die we kunnen behalen met onze begeleiding van de werknemers en werkgevers.

Naast dit leuke, maar ook intensieve vak heb ik ook een behoefte om praktisch bezig te zijn. In het verleden vervulde ik deze behoefte met hobby’s als: beeldhouwen, schilderen, edelsmeden, houtbewerking etc., maar sedert 2013 ben ik gestart met werkzaamheden als cosmetisch arts en daar kan ik mijn creatieve kant goed in kwijt.

Het samenspel van deze twee vakken zorgt ervoor dat ik als mens meer in balans ben.

Typisch

Dokter, gedreven, betrokken, oplossingsgericht, enthousiast, doorzetter, dapper, oprecht, open mind, leergierig en trotse moeder.

Motto

“Iemand die een probleem ervaart, gaat op zoek naar een oplossing”.

Waarom Pro.Fit?

Na jaren ervaring als bedrijfsarts, werd het mij steeds duidelijker dat bedrijfsartsen dokters zijn van motivatie.

De ziekste mensen werken tijdens hun dokters onderzoeken en behandelingen gewoon door en mensen waar ogenschijnlijk weinig aan lijkt te mankeren, verzuimen frequent.

Samenvattend: Verzuimen staat dus niet gelijk aan ziek zijn…..en ziek zijn staat niet gelijk aan verzuimen.

Profit is een van de weinige bedrijven in Nederland wat aan dit onderwerp de juiste aandacht besteedt. Onze stelling is: “Verzuimende medewerkers hebben een serieus probleem, maar dit is lang niet altijd een medisch probleem”.

Dit benoemen, het probleem de-medicaliseren en de juiste interventies opstarten is de kern van Pro.Fit’s succesvolle aanpak.

Verder mag ik dit doen in samenwerking met de meest inspirerende collega’s uit dit vakgebied, die enthousiast en positief met elkaar samenwerken om het beste te halen uit organisaties, de leidinggevenden en de met name de medewerkers.

Maureen Hekert

Arbeidshygiënist en Ergonoom

Achtergrond

Na mijn studie arbeidshygiëne ben ik bij een grote arbodienst gaan werken. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan. Na een aantal jaren werden we overgenomen door een adviesbureau, dat veel meer gericht was op productie maken. Hier werd ik niet gelukkig van. Ik wil graag samen met de werkgever en werknemers de arbeidshygiënische en ergonomische vraagstukken oplossen, maar ook zeker de goede contacten kunnen blijven onderhouden. Ik maakte de keuze om als zelfstandige verder te gaan. Door deze keuze kreeg ik weer plezier terug in mijn werk. Daarnaast kreeg ik meer vrijheid en had ik de keuze om mijn eigen werkzaamheden in te delen en vorm te geven.

Naast mijn werk ben ik ook erg actief in de voltigesport. Als kartrekker en trainster geef ik wekelijks les aan een meerdere voltigeurs, met als hoogtepunt Nederlands Kampioen in 2016.

Typisch

Een aantal steekwoorden: doorzetter, rechtvaardig, tikkeltje eigenwijs, open, gedreven, enthousiast, pragmatisch, trotse moeder, trotse voltige trainster.

Motto

Als je iets echt wil, kun je het!

Waarom Pro.Fit?

Door een ergonomisch vraagstuk ben ik met ProFit in contact gekomen. De visie van hen is open en duidelijk. Hun aanpak is doel- en oplossingsgericht. Dit is zoals ik ook mijn klanten benader en help. Ik vind het fijn om met professionals van gedachten te kunnen wisselen en samen het beste uit iedereen te halen. Samenvattend een fijne organisatie waar ik graag deel van uitmaak.

Mieke van de Sande

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Achtergrond

Na de afronding van mijn HBO-opleiding Maatschappelijk Werk, ben ik direct als bedrijfsmaatschappelijk werker aan de slag gegaan binnen een multidisciplinaire setting. Deze vorm van hulpverlening sloot goed aan bij mijn nuchtere blik en praktische aanpak en ik heb altijd de meerwaarde gezien van samenwerken. Ik heb een groot aantal jaren voor diverse arbodiensten gewerkt en de meest uiteenlopende klanten bediend, waaronder de Nederlandse Spoorwegen, Busvervoer, GGZ-instellingen, gemeentes en productiebedrijven.

In 2014 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer, en na een uitstapje naar het HBO-onderwijs ben ik weer teruggekeerd naar het bedrijfsmaatschappelijk werk.

Typisch

In wat steekwoorden: empathisch, toegankelijk, enthousiast, praktisch, en resultaatgericht. Omdat gewoon volleyballen niet meer ging, ben ik gaan zitvolleyballen en zo maak ik kennis met de gehandicaptensport: weer een nieuwe wereld om te ontdekken!

Motto

Eén en één is drie!

Waarom Pro.Fit?

Een enthousiaste en bevlogen groep professionals, die ook waarde hechten aan het leveren van goede kwaliteit en de meerwaarde zien van samen werken. Verder spreekt hun visie mij aan: versterk de managers en de medewerkers en daar profiteert het hele bedrijf van. Tot slot maken de korte lijnen en interessante klanten het werken voor ProFit plezierig!

Otto Pellegrom

Bedrijfsarts en organisatieadviseur

Achtergrond

Na mijn studie Geneeskunde heb ik bij Defensie gelijktijdig het vak van behandelend arts als dat van bedrijfsarts uitgeoefend. De rol van arts én adviseur van medewerker en organisatie bleek mij op het lijf geschreven.

Om die reden heb ik mij verder gespecialiseerd als bedrijfsarts aan de Universiteit van Nijmegen. Vervolgens heb ik jaren gewerkt als bedrijfsarts en heb ik leiding gegeven aan professionals en vestigingen van een grote arbodienst.

Door mij gericht te verdiepen in organisaties heb ik oorzaken en aanleidingen van te voorkomen verzuim leren herkennen. Inmiddels ben ik enthousiast mede-ontwikkelaar en uitvoerder van ‘anders kijken naar verzuim’.

Typisch

Dokter, uitdokteraar, verbandenlegger, pragmaticus, Bommel-fan, muziekliefhebber, fietser en skiër.

Motto

‘Je kunt aan het zand zien hoe de wind heeft gewaaid.’

Waarom Pro.Fit?

Samenwerking met collega‘s die elkaar begrijpen, aanvullen en versterken. De focus gericht op het beste halen uit organisaties, leidinggevenden en medewerkers.

Met Pro.Fit zijn de krachten van gelijkgestemde, enthousiaste en professionele collega‘s gebundeld waarmee we een prachtig bedrijf hebben opgezet. We doen waar het om gaat op een effectieve en fijne manier. We doen zelfs meer: we verblijden, verrassen en verrijken.

De ingeslagen weg van ‘meer mensen met meer plezier effectief aan het werk brengen’ is de juiste: het is nog nooit níet gelukt om de inzetbaarheid te verbeteren!

Remi van Asperen

Casemanager en management-coach

Achtergrond

Mijn carrière heeft altijd in het teken gestaan van werken met mensen. Ik geloof heilig in de kracht van het ‘menselijk kapitaal’ en haal veel voldoening uit het aanboren en stimuleren van die kracht, zowel bij het individu als bij organisaties. Ik heb dit in de praktijk kunnen brengen in mijn werk als verpleegkundige, arboverpleegkundige en later ook register case- en caremanager.

Sinds een aantal jaar ben ik als zelfstandige werkzaam. De keus om mijn baan op te zeggen en voor mijzelf te beginnen was een bijzondere en pittige uitdaging die veel van mij heeft gevraagd, maar mij ook veel heeft geleerd, niet in de laatste plaats over mijzelf.

Naast mijn werk ben ik actief voor de hockeyclub in mijn woonplaats. Niet alleen als lid, maar ook als lid van de jongste jeugd commissie

Typisch

In een aantal steekwoorden: enthousiast, empatisch, ietwat ongeduldig, sportief, eigenwijs, doorzetter, teamplayer, analyticus, beide benen op de grond.

Motto

‘Geloof altijd in je eigen kracht en sta open voor de kracht van de ander.’

Waarom Pro.Fit?

De ideologie en visie van Pro.Fit en de manier waarop naar de praktijk is vertaald is verfrissend, creatief, maar bovenal ‘echt’. Daarbij zijn de mensen van en achter Pro.Fit gedreven, creatief en een bron van inspiratie voor elkaar en voor de klant. Het is kortom: heerlijk werken!

Dat dus.

Ton van Os

Bedrijfsarts

Achtergrond

Na mijn studie geneeskunde heb ik 1.5 jaar gewerkt als algemeen assistent in een ziekenhuis, waarna ik 5 jaar werkzaam ben geweest als (geregistreerd) verzekeringsarts om vervolgens de overstap te maken naar de functie van (geregistreerd) bedrijfsarts. Ik ben daarbij vooral werkzaam geweest in grotere organisaties (Industrie-waaronder MSD en Unilever, zorg, gemeente en onderwijs).

Ik heb ervaren dat iedere sector zijn eigen cultuur en dynamiek kent. Ondanks deze verschillen maken de volgende factoren het verschil in succes: het elkaar aanspreken met respect, stimuleren en gebruikmaken van de sterke eigenschappen van de werknemers, zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. In 2013 ben ik gestart als zelfstandig bedrijfsarts.

Typisch Ton

Arts, gedreven, doorzetter, no nonsense, oplossingsgericht, resultaat gericht, soms ongeduldig , tikkeltje eigenwijs, sparringpartner, humor, sportief, buitenmens, klusser

Motto

Werk houdt gezond; houd werk gezond. De juiste man / vrouw op de juiste plaats.

Waarom Pro.Fit?

Bij Pro.Fit vind ik aansluiting bij mijn visie dat een werknemer die plezier heeft in zijn werk, en op de juiste plek zit binnen de organisatie het beste rendeert voor zichzelf en de organisatie.

Goede arbeidsomstandigheden en aandacht voor de eigen gezondheid en ontwikkeling dragen er aan bij dat de medewerker is opgewassen tegen de veranderingen in zijn omgeving en duurzaam inzetbaar blijft (privé en in werk) met een positief ervaren vitaliteit. Binnen het team van Pro.Fit vind ik de gelijkgestemde en ervaren partners om dat samen met de klanten te kunnen realiseren.