Scroll To Top

Burn-Out vragenlijst

Burn-Out

basket.jpg

Mentale uitdagingen....

Iedereen heeft wel eens te maken met mentale uitdagingen. Wanneer die uitdagingen impact hebben op ons welbevinden en (dagelijks) functioneren kunnen we vastlopen en kan het ook onze inzetbaarheid negatief beïnvloeden.

Veel emotionele reacties kunnen we doorgaans kwalificeren als hele “normale reacties op een abnormale gebeurtenis”. Voor sommige medewerkers is het steeds moeilijker om daar met voldoende veerkracht op te reageren. Over die medewerkers maken we ons zorgen en sommige medewerkers maken zichzelf zorgen over hun welbevinden en veerkracht.

Preventief aandacht en voorkomen van uitval

We bieden alle medewerkers van onze klanten de mogelijkheid om een korte vragenlijst in te vullen die je inzicht verschaft in de mate waarop je persoonlijke en je mentale uitdagingen op een gezonde manier verwerkt. Zo kun je als medewerker zicht krijgen op mogelijke stagnatie van de verwerking en je mentale herstel. Wanneer je je zorgen maakt, blijft rondlopen met zorgen en/of je werk niet meer goed kunt voortzetten, vul dan deze vragenlijst in! Zo kunnen we preventief actie ondernemen en je helpen uitval te voorkomen.

Invullen van de vragenlijst kan anoniem, je kunt zelf je score berekenen (zelfscan) en bekijken of je risico loopt. Je kunt ook de vragenlijst invullen en digitaal opsturen.

De uitkomsten van de vragenlijsten die opgestuurd worden, zijn vertrouwelijk en komen (alleen) bij de Arbeids- en Organisatie adviseurs van Pro.Fit terecht. Zij analyseren je lijst en wanneer zij het risico op stagnatie bij mentale uitdagingen of een burn-out vermoeden, nemen ze telefonisch contact met je op en bespreken dit met je. Van hieruit overleggen we in gezamenlijkheid of er iets nodig is en zo ja, wat dat voor jou zou kunnen zijn. Vervolgens vernietigen we de testresultaten. Deze uitslagen komen dus niet bij je werkgever terecht, maar zijn puur bedoelt om voor jezelf de balans op te maken: ‘hoe vitaal zit ik er (nog) bij en hoe zit het met mijn inzetbaarheid op termijn’.

Preventief contact.

De Arbeids- en Organisatie adviseurs van Pro.Fit zijn ook direct telefonisch benaderbaar op telefoonnummer: 06-11774726. Met vragen of zorgen omtrent je mentale fitheid, -uitdagingen of het gevoel vast te lopen in je dagelijks functioneren kun je contact met ze opnemen. Zij behandelen jouw vragen vertrouwelijk en bekijken samen met jou hoe ze je verder kunnen helpen.

Klik hier voor onze digitale vragenlijst

Zelfscan: scoring en conclusie.

Wanneer je als medewerker de zelfscan wil doen, hanteer dan bij het invullen van de vragenlijst de volgende instructie:

Neem over de afgelopen periode je werk in gedachten. Lees onderstaande items en scoor de vragen (hoe vaak het symptoom van toepassing is):

1 = nooit of zelden

2 = soms

3 = in de helft van de gevallen

4 = vaak

5 = bijna altijd

Tel je scores op en bereken het totaal. De uitkomst vertelt je hoe je erbij zit en wat je te doen staat.

Conclusies:

25-50 Punten

Je doet het goed. Als er nog wat hogere scores tussen zitten, ga dan eens bij jezelf na welke maatregelen je kunt treffen op deze items.

51-75 Punten

Je doet het niet slecht, maar tref wel preventieve maatregelen. Hierover kun je desgewenst ook in gesprek met de arbeids- en organisatie adviseurs van ProFit.

76-100 Punten

Je loopt het risico burn-out te raken (of als je het geweest bent, ben je nog niet hersteld).

101-125 Punten

Je bent een burn-out aan het ontwikkelen.

 

Heb je behoefte aan hulp of een gesprek over je zelfscan, dan kun je contact opnemen met de adviseurs van ProFit.